Çene Dolgusu

Dolgu Uygulamaları Nedir?

Belirli bir yaşı geçtikten sonra cilt kendini daha yavaş yenilemeye başlar. Yerçekimi ve cildin kendini yenilemesinde zorlanması sebebiyle yine cildin dokulara tutunamaması sonucu sarkmalar kaçınılmaz olmaktadır. Yüzde oluşan çökme ve sarkmayı engellemek maksadıyla yüzün belirli bölgelerine dolgu malzemeleriyle yapılan işlemlere dolgu denmektedir.

Dolgu Malzemeleri Nelerdir Hangi Yöntemlerle Yapılır?

Dolgu aynı amacı taşıyan 3 farklı yöntemle yapılmaktadır. Birincisi, dolgu malzemesi olarak en çok kullanılan malzemelerden biri hyaluronik asittir. Cildin yapısında bulunan hyaluronik asit zamanla azalması sonucu cilt, istenildiği kadar su tutamaz bu da istenmeyen kırışıklık, sarkmalar ve hacimsel küçülmelere sebep olur. İkincisi kişinin vücudundan alınan yağ dokusunun enjekte edilmesiyle yapılır. Üçüncüsü ise kök hücre yöntemi kullanılarak yapılır.

Çene Dolgusu Nedir?

İnsanlarda genetik, zayıflığa ve yaşa bağlı faktörlerden kaynaklı çene bölgesinde oluşan yağ kayıpları ve yüzün V şeklini yitirmesi gibi sebeplerden kozmetik maksatlı çeneyi arzu edilen forma kavuşturmak için dolgu malzemeleriyle yapılan tüm işlemlere çene dolgusu diyebiliriz.  Çene daha fazla belirgin hale gelir ve çene ile boyun arasındaki açı büyür. Son yıllarda bu işlemi yaptırmak bayanlar arasında çok yaygın hale gelmiştir. Bayanların yanında erkeklerde çene dolgusu yaptırmaktadırlar. Bu işlem bayanların son derece çekici görünmesine yardımcı olur.

Çene Dolgusu Kimlere Yapılır?

Öncelikle çene dolgusu yapılmadan önce uygun bir aday olup olmadığınız doktorunuz tarafından sizlere söylenir. Eğer hamile, emziren veya genel sağlık durumunuz kötü ise bu işlem tavsiye edilmez. Sağlık konusunu ciddiye almalı ve sağlık durumunuz ve sağlık geçmişinizi doktorunuzla paylaşmalısınız. Bunun haricinde tüm herkese rahatlıkla yapılabilir. Yüz estetiğine olan ilgi ve tecrübesi ile Op. Dr. Selman Doğantemur ile yapacağınız görüşme sırasında size daha detaylı bilgi verecektir. Sizin uygun bir aday olup olmadığınıza karar verecektir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Eğer uygun bir adaysanız doktorunuz öncelikle istenilen çene şeklini elde etmek için uygun çene tasarımına karar verir. Burada dikkat edilmesi gereken istenilen çene şekliyle doktorunuzun tavsiyelerinin örtüşmesidir. Her insanda farklı çene yapısı olduğu için farklı yöntemler kullanılacaktır.

Doktorunuz çenenize dolguyu uygulamadan önce uyuşturmak için özel bir krem sürer. Daha sonra istenilen çene şekline göre hyaluronik asit içeriğini bölgeye çok ince enjeksiyon iğneler vasıtasıyla enjekte eder. Elmacığa istenilen hacim, şekil ve yapı bu şekilde kazandırılmış olur.

Çene Dolgusu Ne Kadar Sürer?

İşlem 15-20 dakika arası sürer. Daha sonra rahatlıkla günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Çene Dolgusu Ağrılı Mıdır?

Çenenize uyuşturucu krem sürüldüğünden bu uygulama sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezsiniz.

Çene Dolgusu Etkisi Ne Kadar Sürer?

İstenilen şeklin alması birkaç haftayı bulabilir. Ancak uygulama esnasında dahi çene bölgesinde ki fark ortaya çıkmaya başlar. Hyaluronik asidin etkisi işlemin başarısına, uygulanan malzemenin kalitesine ve sizin bünyenize bağlı olarak 9 ila 15 ay arasında değişmektedir. Çene dolgu işlemleri kalıcı değildir. Düzenli yapan kişilerde etkisi daha uzun hissedilmektedir.

Çene Dolgusu Riskleri ve Yan Etkileri Nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış olan dolgu uygulamalarının herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bazı riskler taşıdığını söyleyebiliriz. Uygulama sonrası çene bölgesinde oluşacak hafif morluk ve şişlikler geçicidir. Bu durum 1 hafta içerisinde kendiliğinden kaybolur. İşlemi gerçekleştiren doktorunuzun tecrübesizliği, kalitesiz malzeme kullanımı uygulanan bölgenin aşırı şişkin ve asimetrik görüntü almasına sebep olabilir. Bu işlemi yaptırmadan önce doktorunuzu iyi araştırmalı ve kararlarınızı bu doğrultuda vermelisiniz. Tıp diploması olmayan hiçbir kimseye bu işlemi yaptırmayın. Bazı insanlar evde kendileri denemeye kalkmaktadır. Bu son derece yanlıştır. Hayatınızla oyun oynamayın. Daha önce de belirttiğimiz gibi çene bölgesinde hafif şişlik, morluk ve hassasiyetten başka herhangi bir yan etki oluşturmaz. Ancak bunun haricinde başka bir komplikasyon gelişirse mide bulantısı, kusma, aşırı şişkinlik veya morluk gibi derhal işleminizi gerçekleştiren doktorunuza başvurmalısınız.