Dolgu Uygulamaları Nedir?
Belirli bir yaşı geçtikten sonra cilt kendini daha yavaş yenilemeye başlar. Yer çekimi ve cildin kendini yenilemesinde zorlanması sebebiyle yine cildin dokulara tutunamaması sonucu sarkmalar kaçınılmaz olmaktadır. Yüzde oluşan çökme ve sarkmayı engellemek maksadıyla yüzün belirli bölgelerine dolgu malzemeleriyle yapılan işlemlere dolgu denmektedir.
Dolgu Malzemeleri Nelerdir Hangi Yöntemlerle Yapılır?
Dolgu aynı amacı taşıyan 3 farklı yöntemle yapılmaktadır. Birincisi, dolgu malzemesi olarak en çok kullanılan malzemelerden biri hyaluronik asittir. Cildin yapısında bulunan hyaluronik asit zamanla azalması sonucu cilt, istenildiği kadar su tutamaz bu da istenmeyen kırışıklık, sarkmalar ve hacimsel küçülmelere sebep olur. İkincisi kişinin vücudundan alınan yağ dokusunun enjekte edilmesiyle yapılır. Üçüncüsü ise kök hücre yöntemi kullanılarak yapılır.
Nazolabial Dolgu Nedir?
İnsanlarda burun kenarlarında oluşan oluk veya çizgileri gidermek (tavşan çizgileri de denir)maksadıyla kozmetik amaçlı dolgu malzemeleriyle yapılan tüm işlemlere nazolabial dolgu diyebiliriz. Bu işlemde burun yanlarında bulunan çizgiler giderilir bu sayede yaşlılık belirtileri yok edilir. Son yıllarda bu işlemi yaptırmak bayanlar arasında çok yaygın hale gelmiştir. Bayanların yanında erkeklerde nazolabial dolgu yaptırmaktadırlar. Bu işlem bayanların son derece çekici görünmesine yardımcı olur.
Nazolabial Dolgu Kimlere Yapılır?
Öncelikle işlem yapılmadan önce uygun bir aday olup olmadığınız doktorunuz tarafından sizlere söylenir. Eğer hamile, emziren veya genel sağlık durumunuz kötü ise bu işlem tavsiye edilmez. Sağlık konusunu ciddiye almalı ve sağlık durumunuz ve sağlık geçmişinizi doktorunuzla paylaşmalısınız. Bunun haricinde tüm herkese rahatlıkla yapılabilir. Op. Dr. Selman Doğantemur ile yapacağınız görüşme sırasında size daha detaylı bilgi verecektir. Sizin uygun bir aday olup olmadığınıza karar verecektir.
Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?
Eğer uygun bir adaysanız doktorunuz öncelikle istenilen iyileştirmeyi elde etmek için işlemi nasıl gerçekleştireceğine karar verir. Burada dikkat edilmesi gereken arzu edilen iyileştirmeyle doktorunuzun tavsiyelerinin örtüşmesidir. Her insanda farklı burun yapısı olduğu için farklı yöntemler kullanılabilir.
Doktorunuz burun kenarlarına dolguyu uygulamadan önce uyuşturmak için özel bir krem sürer. Daha sonra hyaluronik asit içeriğini bölgeye çok ince enjeksiyon iğneler vasıtasıyla enjekte eder. Arzu edilen iyileştirme bu sayede sağlanmış olur.
Nazolabial Dolgu Ne Kadar Sürer?
İşlem 15-20 dakika arası sürer. Daha sonra rahatlıkla günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz. İlk birkaç gün çok sıcak banyo ve buharlı ortamlarda bulunmamalısınız.
Nazolabial Dolgu Ağrılı Mıdır?
Bölgeye uyuşturucu krem uygulandığından bu uygulama sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezsiniz.
Nazolabial Dolgu Etkisi Ne Kadar Sürer?
İstenilen iyileşmenin sağlanması birkaç haftayı bulabilir. Ancak birkaç gün içerisinde çizgi veya oluklardaki görünüm ortaya çıkmaya başlar. Hyaluronik asidin etkisi işlemin başarısına, uygulanan malzemenin kalitesine ve sizin bünyenize bağlı olarak 1 ila 1.5 yıl arasında değişmektedir. Nazolabial dolgu işlemleri kalıcı değildir. Düzenli yapan kişilerde etkisi daha uzun hissedilmektedir.
Nazolabial Dolgu Riskleri ve Yan Etkileri Nelerdir?
Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış olan dolgu uygulamalarının herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bazı riskler taşıdığını söyleyebiliriz. Uygulama sonrası burun çevresinde oluşacak hafif morluk ve şişlikler geçicidir. Bu durum 1 hafta içerisinde kendiliğinden kaybolur. İşlemi gerçekleştiren doktorunuzun tecrübesizliği, kalitesiz malzeme kullanımı uygulanan bölgede aşırı şişkin ve morluk oluşmasına sebep olabilir. Bu işlemi yaptırmadan önce doktorunuzu iyi araştırmalı ve kararlarınızı bu doğrultuda vermelisiniz. Tıp diploması olmayan hiçbir kimseye bu işlemi yaptırmayın. Bazı insanlar evde kendileri denemeye kalkmaktadır. Bu son derece yanlıştır. Hayatınızla oyun oynamayın. Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunduğundan bileşeni olan ilaç vücutta herhangi bir alerjik reaksiyona sebep olmaz. Daha önce de belirttiğimiz gibi burun bölgesinde hafif şişlik, morluk ve hassasiyetten başka herhangi bir yan etki oluşturmaz. Ancak bunun haricinde başka bir komplikasyon gelişirse mide bulantısı, kusma, aşırı şişkinlik veya morluk, nefes alma problemleri gibi derhal işleminizi gerçekleştiren doktorunuza başvurmalısınız.