Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa Sıkça Sorulan Sorular

Rinoplasti (Burun Ameliyatı) Nedir?

Rinoplasti, burnun dış şeklini değiştirmek için yapılan bir operasyondur. Bu ameliyat sırasında burnun kıkırdakları ve kemikleri şekillendirilerek buruna son hali verilebilir.
Bunun dışında aynı anda burnun içerisinde nefes almamızı engelleyen veya bazı hastalıklara yol açan kemik, kıkırdak ve et büyümeleri de aynı operasyon sırasında halledilebilir.

Rinoplasti Ağrılı Bir İşlem midir?

Rinoplasti, genelde bilinenin aksine ağrılı bir işlem değildir. Bunu şu şekilde açıklayabilirim; ameliyat ettiğimiz hastalarımıza ameliyat sonrası ağrı çekip çekmediklerini sorduğumuzda 100 hastadan 98’i herhangi bir ağrı rahatsızlığından yakınmamaktadır.
Ancak genelde ağrıyla karıştırılan şey yüzdeki şişlik ve gerginlik hisleridir. Bunlar ağrıyla karıştırılmamalıdır. Bu durum gerginlik hissi verebilir ancak ciddi bir ağrıya hiçbir zaman sebep olmaz. Ameliyattan sonra alınacak olan basit ağrı kesicilerle bu problem rahatlıkla aşılabilir.

Rinoplastide Riskler ve Limitler Nelerdir?

Rinoplastide en büyük problem; burnun iskeleti dediğimiz kemik ve kıkırdak yapılarının üstünü örten deri dokusunun kalın veya çok ince olmasıdır. Deri çok ince olduğu zaman iskelet yapıda oluşabilecek milimetrik düzensizlikler bile dışarıdan çok belirgin olarak görünür hale gelebilir. Deri kalın olduğunda ise iskelet yapıda gerçekleştirilen mükemmel değişikliklerin bile deri üzerinden görünür hale gelmesi pek mümkün olmaz. Yine deri kalın olduğu zaman küçültülen iskeletin üzerine tam olarak adapte olamaz ve zamanla iskelet ile deri arasında normalde olmayan iyileşme dokusu dediğimiz yeni bir doku oluşur ve burun ucunda kalınlaşma, şişme ve düzensizlikler oluşabilir.

En iyi burun estetiği doktorları dahi eğer kalın derinin adaptasyonu yetersiz ise burun estetiği sonrası sorunlar yaşanabilir. Burun estetiği ameliyatında diper riskler arasında enfeksiyon, operasyon sonrası burun kanamaları, burunda hissizleşme, şişme, burunda düşme, dış yaralar ve burnun septal kıkırdak bölümünde deliklerin oluşması yer almaktadır. Ancak bunların ihtimali oldukça azdır.

Burun Estetiği Pahalı mıdır?

Burun estetiği ameliyatı yaptırmak güzel bir görünüme sahip olmanıza ve kendinize olan öz güveninizi arttırmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı için doktor araştırırken ilk kriteriniz uygun maliyet olmamalıdır.

Burun estetiği fiyatları tamamen nasıl bir işlem yapılacağına ve doktorun tecrübesine bağlı olarak değişim gösterir.

Burun Estetiği fiyatı, burun kemerinin büyüklüğüne, burnun genel olarak büyüklüğüne, deri yapısının özelliklerine, önceden burun estetiği veya septoplasti ameliyatı olup olmadığına, bağlı olarak değişim göstermektedir.

Burun ameliyatı fiyatları her ne kadar ucuz olmasa da, sonuçta elde edilecek görüntünün önceki görüntünüze göre çok daha iyi ve sizi mutlu edici bir görüntü olacağını söyleyebiliriz.

Burundaki Kemik Eğriliği Ameliyatsız Giderilebilir mi?

Burundaki kemik eğrilikleri ikiye ayrılır. Burnun içindeki kemik eğrileri ve burnun dışındaki burun eğrilikleri. Burnun içerisindeki nefes almamızı engelleyen burun eğrilikleri ameliyatsız bir şekilde düzelemez.

Nefes almakta zorlanıyorsanız ve bu burun eğriliğine bağlı ise, mutlaka ameliyat olmalısınız. Ancak burnun dışındaki kemik eğrilikleri, eğer çok hafifse, dolgu yöntemleri ile rahatlıkla kamufle edilebilir ve daha az görünür hale getirilebilir.

Ancak, burnun dışındaki kemik eğriliği çok şiddetliyse, yine ameliyatı tercih etmelisiniz.

Çocuklarda Kepçe Kulak Estetiği Yapılır mı?

Çocuklara 6 yaşından sonra, rahatlıkla kepçe kulak estetiği yapılabilir. Aslına bakarsanız, kepçe kulak ameliyatı 6-7 yaşından sonra bu dönemlerde yapılması gerekir. Bunun sebebi, okullarda çocuklar birbiriyle iletişime geçerken en çok kepçe kulakla dalga geçildiği yıllar ilkokul yıllarıdır.

Bu çocuklarımız psikolojik sıkıntıya düşmeden, hayatlarını rahatlıkla sürdürebilirler. Eğer 6-7 yaş aralıklarında bu ameliyatı olamamış, kepçe kulaklıktan yakınan hastalarımız varsa, herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yok. Sağlık durumları müsait ise, 50-60 yaşında bile bu ameliyatı olabilirler.

Ancak 20-30’lu yaşlarda bu ameliyata geç kaldıkları düşünülmemelidir. Huzurlu bir şekilde, yeni kulaklarının tadını çıkarabilirler.

Sinüziti Tetikleyen Durumlar Nelerdir?

Sinüzit tetikleyen durumlar, öncellikle burnumuzun içindeki yapısal değişiklerden etkilenir. Burnumuzun içinde bazı kemik eğrilikleri ve et büyümeleri varsa sinüziti tetikleyecektir. Yine sinüslerin ağzını daraltan, doğuştan gelen bazı anatomik durumlar sinüziti tetikler.

Bunun dışında, çok sık gri geçirmekte, sinüziti tetikleyen durumlardan biridir. Ayrıca, alerjik durumlar sinüziti ciddi bir şekilde tetikler. Tüm bunların, kontrol altına alınması gerekmektedir.

Ayrıca, sinüziti tetikleyen en önemli durumlardan birisi ise, sigara kullanımıdır. Sigara kullanmayan, fakat sigara dumanına çok fazla maruz kalan kişilerdede özellikle çok sık sinüzit hastalığını görebiliriz.

Sinüzitin Kalıcı Tedavisi Mümkün müdür?

Sinüzitin kalıcı tedavisi mümkündür. Öncellikle yapacağımız medikal dediğimiz ilaç tedavileri ve bazı alerji tedaviler ile sinüzitin önüne geçebiliriz.

Ancak bunlar etkili olmadığında, yapılacak olan sinüzit ameliyatı, sinüzitten kalıcı olarak kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Burada vurgulanması gereken en önemli nokta, sinüzit ameliyatlarından sonra ilaç tedavisine devam edileceği ve özen gösterilmesidir. Eğer, özen gösterilmezse sinüzit tekrarlayabilir ve yaptığımız ameliyatın sonucunda etkili bir başarı elde edemeyebiliriz.