Koltuk Altı Botoksu Nedir?
Botoks olarak bilenen Botulinum toksini belirli kas rahatsızlıklarını tedavi etmek, kırışıklıkları azaltmak veya terlemeyi durdurmak için kasları geçici olarak paralize eden bir ilaçtır. Botoksun ne olduğuyla ilgili bilgileri sizlere daha önceki yazdığımız makalelerimizde vermiştik. Bu makalemizde botoksun diğer kullanım maksadı olan koltuk altı botoksunun terleme tedavisinde kullanılması hakkında bilgi vereceğiz.
Özellikle botoksun koltuk altlarında ki terlemeye çare olabileceği anlaşıldığından beri insanlar yaz ayları başlamadan koltuk altı botoksu yaptırmaya başlamıştır. Çok etkili bir alternatif yöntem olduğu insanlarca kabul gördüğünden gün geçtikçe yaygınlaşmıştır. 2004 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan tedavi şekli olduğundan insanlar yaklaşık 15 yıldır koltuk altlarına botoks yaptırmaktadır.
Aşırı Terleme Nedir?
Hiperhidrosis denen aşırı terleme hastalığı psikolojik ve kalıtsal faktörlere dayanmaktadır. Normal şartlarda terlemek tıbbi olarak sağlıklıdır. Ancak aşırı terlemek hem bir sorun ve utanç kaynağı haline gelebilir. Psikolojik olarak, terleme stres, heyecan vb. durumlarda meydana gelir. Kalıtsal olarak sebebi belli olmayan bir durum ve hastalıktan kaynaklanabilir. En çok görüldüğü yerlerden birisi de doğal olarak vücudun en çok ısıyı tuttuğu koltuk altlarıdır. Amaç ter bezlerinin aşırı aktif olmasını engellemektir.
Koltuk Altı Botoksu Nasıl Uygulanır?
Öncelikle botoks için uygun bir aday olduğunuz belirlenir. Eğer botoks için uygunsanız doktorunuz koltuk altınıza özel bir krem sürer ve bölgenin uyuşması sağlanır. Bu sayede koltuk altı bölgesinde terleme yapan bölgeler tespit edilir. Doktorunuz bu bölgelere çok ince uçlu iğneler ile botoks ilacını enjekte eder. Bu sayede terleme yapan ter bezlerinin paralize edilmesi sağlanmış olur. Botoks işlemi son derece kısa süren bir işlemdir. Yaklaşık 15 ila 20 dakika arasında sürer. Botoks geçici bir tedavi şeklidir. Etkili olma süresi işlemin başarısına ve hastanın durumuna göre 4 ay ile 6 ay arası sürmektedir.
Koltuk Altı Botoksu İçin Riskler Ve Yan Etkileri
Koltuk altı botoks tedavilerinin normal şartlarda yan etkileri ve riskleri son derece azdır. Uygun bir aday olduğunuz doktorunuz tarafından onaylanır ve tedaviniz gerçekleştirilir. Onaylı bir tedavi yöntemi olsa da beraberinde bir takım riskler barındırmaktadır. Doktorunuzla görüşmeden önce mutlaka sağlık durumunuz ve sağlık geçmişiniz hakkında kendisine bilgi vermelisiniz. Bir diğeri ise tıp diploması olmayan hiçbir kimseye botoks tedavisi yaptırmayın. Tecrübesi ile Op. Dr. Selman Doğantemur ile yapacağınız görüşme sırasında size daha detaylı bilgi verecektir. Sizin botoksa uygun bir aday olup olmadığınızı belirleyecektir.