Yüz PRP Uygulaması

Yüz PRP Uygulaması Nedir?

PRP “Platelet Rich Plasma” kelimelerinin kısaltmasından oluşan ve yüzde yaşlılığa, genetik ve çevresel faktörlere bağlı derin kırışıklıkları gidermek ve gençlik kazandırmak maksadıyla kişinin kendi kanından alınan örneklerin yüzün belirli kesimlerine enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavi yöntemidir. PRP bileşeni kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan hücreleri bakımından zengin bir bileşendir. Trombositler (platelet) büyüme hormonu bakımından zengin içeriğe sahiptir ve işlem esnasındaki mikro iğneleme cildin yenilenmesi için uyarır. Tüm prosedür hücre döngüsüne yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bunun yanında farklı proteinleri de içerebilir. PRP yüzdeki dokularda iyileşmeyi hızlandırır. Kişinin yüzünde istenilen gençlik ve iyileşme zamanla ortaya çıkar. Sadece yaşlılığa bağlı sarkmalar haricinde travmatik tedavilerde de kullanılabilir.

Yüz PRP Uygulaması Nerelere Yapılır?

Vücutta birçok yere uygulanabilir ancak yüz ve saçlar en çok yapılan bölgelerdir. Yüzün alın, göz çevresi, çene, elmacık kemikleri, yanaklar ve çene altı bölgesi en çok işlemin yapıldığı bölgelerdir.

Yüz PRP Uygulaması Kimlere Yapılır?

Öncelikle işlem yapılmadan önce uygun bir aday olup olmadığınız doktorunuz tarafından sizlere söylenir. Eğer hamile, emziren veya genel sağlık durumunuz kötü ise bu işlem tavsiye edilmez. Sağlık konusunu ciddiye almalı ve sağlık durumunuz ve sağlık geçmişinizi doktorunuzla paylaşmalısınız. Yüz PRP uygulaması tüm herkese rahatlıkla yapılabilir. Yüzlerce yüz PRP uygulaması gerçekleştiren yılları aşkın tecrübesi ile Op. Dr. Selman Doğantemur ile yapacağınız görüşme sırasında size daha detaylı bilgi verecektir. Sizin uygun bir aday olup olmadığınıza karar verecektir.

Yüz PRP Uygulaması Nasıl Yapılır?

Eğer uygun bir adaysanız doktorunuz öncelikle istenilen gençleşmeyi ve iyileştirmeyi elde etmek için işlemi nasıl gerçekleştireceğine karar verir. Hastadan bir miktar kan alınır. Daha sonra bu kan santfirüj cihazına konur ve kanın diğer bileşenlerinden ayrışması sağlanır. Yaklaşık olarak 20 dakika sonra yüzünüze enjekte edilecek kan hazır hale gelir. Daha sonra mikro iğneleme yöntemiyle yüzün istenilen bölgesine enjekte edilir.

Yüz PRP Uygulaması Yapılması Ne Kadar Sürer?

Bu işlem toplam 30 ila 40 dakika sürer. Bu işlemden sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.

Yüz PRP Uygulaması Ağrılı mıdır?

İşlem esnasında lokal anestezi uygulandığından bir şey hissetmezsiniz. Bu işlemden sonra hafif sızılar hissedebilirsiniz. Doktorunuzun tavsiye ettiği iyileşme süreci protokollerine uymalısınız. İlk birkaç gün bölgede şişlik ve morarma oluşabilir. Bunlar son derece doğaldır.

Yüz PRP Uygulaması Etkisi Ne Kadar Sürer?

Yüz PRP uygulaması tek seferlik yapılabildiği gibi seans şeklinde de uygulanabilir. Genellikle ilk 3-6 seans 2 hafta aralıklarla uygulanır. Bu doktorunuzun tercihine ve durumu değerlendirmesine bağlı olarak değişir. Daha sonra işlemin başarısına ve vücudun tepkisine bağlı olarak 6 ayda bir uygulanır. Bu işlem diğer dolgu işlemlerinden daha uzun süreli kalıcılık sağlar.

Yüz PRP Uygulaması Riskleri ve Yan Etkileri Nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış olan yüz PRP uygulamasının herhangi bir yan etkisi yoktur. Operasyon sonrası kızarıklık, morarma ve hafif şişlik normaldir. Bunlar bir hafta içerisinde geçer. Kişinin kendi kanından alındığı için herhangi bir alerjik reaksiyon oluşturmaz. Ancak enfeksiyona bağlı bir takım yan etkileri görülebilir. Eğer herhangi bir komplikasyon yaşarsanız. Derhal işlemi uygulayan doktorunuza başvurmalısınız.