Tüm Yüz Botoksu Nedir?
Tüm kadınlar güzel görünmek ister. Ne yazık ki yaşlandıkça yüzümüzdeki deri yılların verdiği etki ile dokulara tutunamayarak aşağı doğru sarkar, derin kırışıklıklar oluşur ve eski pürüzsüzlüğünü yitirir. Hepimiz yaşlanmanın etkilerini yaşıyoruz ve bunu durduramıyoruz ancak yavaşlatabiliriz. Bunu da gençlik tedavilerinden biri olan botoksla yapıyoruz. İşte tam bu noktada güzel görünmenin bir çaresi olan botoks devreye giriyor diyebiliriz. Botoksun farklı kullanım alanları olsa da dünya çapında botoks işlemlerinin %90’ı yüz bölgesine yapılmaktadır. Buradan anlayacağımız gibi güzellik yüzümüzde başlıyor. Muhatabımızın sürekli yüzüne baktığımızdan güzel görünmek çok önemlidir. Yüzümüzün tamamını içine alacak ve yüz bölgesinin tümünde iyileşme ve gençleşme sağlayan tüm botoks işlemlerine tam yüz botoksu diyebiliriz.
Botoks nedir sorusunun cevabını başka makalemizde vermiştik. Şimdi ise yüzümüzde hangi bölgelerde ve ne maksatla kullanıldığı üzerinde duralım.
Yüz Botoksu Yüzün Hangi Bölgelerine Uygulanır?
Botox en çok kaşlar arasındaki kırışıklıklarda kullanılır. Bu alana glabella denir. Oluşan derin dikey kırışıklıklar çok belirginleştiğinde yüzümüzde korku uyandıran bir ifade oluşur. Botoksla bu ifade yok edilebilir.
Botox ayrıca alnın yatay çizgilerini ortadan kaldırmak için de kullanılır. Enjeksiyon alnın orta kısmına yapılır aksi takdirde kaş sarkması meydana gelebilir. Aynı zamanda kaşları da yükseltebilir.
Gözün kenarındaki kaz ayakları alanı da yaygın olarak tedavi edilir.
Burnun yanlarındaki çizgileri (tavşan çizgileri ) ve çukurlu çeneleri gidermek için kullanılır. Buruşuk görünümü düzeltmek için çene kaslarına enjekte edilir.
Cesur cerrahlar ağız çevresindeki kaslara enjekte edebilir ve bu sayede dudakların kırışıklıklarını azaltabilir. Ancak bu bölge çok hassas olduğundan çok dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde salya akıtabilir ve dilimiz pelteye dönüşebilir.
Botoks uygulamalarında doktorunuz çok dikkatli olmalı, asimetrik enjeksiyonlar felç geçirmiş gibi görünmenize neden olabilir.
Genel olarak bu bölgelere yapılan botoks uygulamaları çok dikkatli bir şekilde ehil hekimler tarafından yapılmalıdır. Yüzlerce botoks işlemi gerçekleştiren yılları aşkın tecrübesi ile Op. Dr. Selman Doğantemur ile yapacağınız görüşme sırasında size daha detaylı bilgi verecektir. Sizin botoksa uygun bir aday olup olmadığınızı belirleyecektir.
Yüz Botoksu Nasıl Yapılır?
Öncelikle yüzünüzün acı hissetmemesi için tüm yüzünüze özel bir krem sürülür. Cerrahınız yüzünüzde belirlediği bölgelere ince uçlu enjektör vasıtasıyla ekzotoksin olan maddeyi enjekte eder. Bu işlemin tümü 15 – 20 dakikayı bulur. Bütün işlem bundan ibarettir. Daha sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.
Yüz Botoksu Riskli Midir?
Normal şartlarda tam yüz botoksu işlemleri çok nadir riskler taşımaktadır. Eğer uygun bir adaysanız hiçbir yan etki görülmez. Bu yüzden sağlık geçmişinizi botoks olmadan önce doktorunuzla paylaşın. Bunun yanında botoksun aşırı yapılması veya ilaç dozunun çok olması beraberinde bazı riskler getirebilir. Enjeksiyonların aşırı yapılması konuşma sorunlarına, hatta salya akmasına neden olur. His kayıpları, geçici felçler oluşabilir. Bunun yanında çok ciddi yan etkilere maruz kaldıysanız bulantı, kusma ve baygınlık gibi derhal ameliyatınızı gerçekleştiren doktorunuza başvurmalısınız.